The winter forest kitchen

Photograph by Boris Breuer, styling by Allison Reynolds

2 of 6
 
The apartment's front door opens directly into the kitchen, where the crisp contrast between rich black granite countertops and snowy white Ikea cabinets gives the room the formality of a proper foyer. So does the startling black-and-white Cole & Son wallpaper of a winter forest, which Jane turned into a graphic back-splash by covering it with glass.

The couple made the space appear larger than it is by hanging over-the-counter cabinets horizontally rather than vertically.

Although she lives in the takeout capital of the world, Jane believes that cooking is essential to creating a sense of home. So the kitchen's centerpiece is a brawny, 30-inch stainless-steel Viking stove and matching hood. "I wanted a gas range and an electric oven so I could cook well and bake at the same time," she says.
PREVIOUS | NEXT

NEXT STORY

Next Story

Comment

LONG FORM
ONE WORD